harplessen

   

Annemarie geeft les in haar eigen harpstudio aan de Laan van Gildestein 27 in Nieuw Vennep. Naast een pedaalharp zijn verschillende Keltische harpen beschikbaar voor de lessen.

De lessen vinden zowel overdag als in de avonduren plaats. De lestijd wordt in overleg met de leerling bepaald.

Leerlingen komen uit Lisse, Leiden, Sassenheim, Hillegom, Noordwijk en Noordwijkerhout maar ook uit Nieuw Vennep, Hoofddorp, Heemstede en Haarlem.

Het eerste jaar: In het eerste jaar is de startles van toepassing. In een korte wekelijkse les van 20 minuten komt de basis van het harpspelen aan de orde. Bij meerdere aanmeldingen van leerlingen met dezelfde leeftijd is het leuk om in een groepje te beginnen.

Na het eerste jaar: Vanaf het tweede lesjaar kan een leerling kiezen voor een koppelles (twee leerlingen krijgen 40 minuten les) of een individuele les (een leerling krijgt 30 minuten les).

Voor vergevorderde leerlingen bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een 10-lessenkaart Er kan dan op afspraak een tijdstip vastgesteld worden voor een les van 40 minuten. Op die manier kan hulp geboden worden bij nieuw repertoire of bij het verder ontwikkelen van vaardigheden.

Sinds maart 2020 is het ook mogelijk on-line harplessen te volgen. De lessen gaan dan via Skype of face-time. In overleg met de leerling wordt besloten of deze les-vorm geschikt is.

Het cursusjaar loopt van 31 augustus 2020  tot 2 juli 2021 en tijdens het lesjaar geldt de schoolvakantieregeling van de basisscholen van de Haarlemmermeer.