instrument

Een harp huren

In het eerste jaar bestaat de mogelijkheid een harp te huren. Annemarie heeft een beperkt aantal schootharpjes beschikbaar voor verhuur. Deze harpjes hebben 22 snaren. Ze zijn uitsluitend geschikt voor de wat jongere leerlingen.

De mogelijkheid om in een harpzaak een harp te huren zijn beperkt. Als tussenoplossing bieden harpzaken vaak huurkoop aan.

Een harp kopen

Een harp kopen is een investering die tijd en aandacht vraagt. In Nederland zijn verschillende soorten harpen verkrijgbaar, soms gemaakt in een fabriek, soms met de hand gebouwd door een harpbouwer. Iedere harp heeft een andere klank. Het instrument moet bij je passen. Welke soort klank vind je mooi, hoe groot kan je instrument zijn, is het uiterlijk belangrijk voor je, wat is het budget. Allemaal belangrijke dingen om over na te denken alvorens tot aanschaf over te gaan.Neem vooral de tijd om naar verschillende instrumenten te luisteren en pas na weloverwogen wikken en wegen een beslissing te nemen.

Op de jaarlijkse Open Dag van de Nederlandse Harp Vereniging zijn harpbouwers en harpzaken vertegenwoordigd zodat je een goed beeld kunt krijgen van het aanbod. Bijna alle bouwers hebben een goede overzichtelijke website zodat je snel een overzicht hebt. Annemarie helpt uiteraard graag met advies over de aankoop van een harp.

Ook de aanschaf van een gebruikte harp is een goede optie. Op sites zoals marktplaats worden vaak goede instrumenten aangeboden. Informeer echter van te voren goed over waar je op moet letten. Neem de tijd voor je zoektocht naar een goed instrument dat bij je past.

Hoe vervang je een gebroken snaar, een handleiding: http://www.youtube.com/watch?v=kMx4CptflmA