wie is Annemarie van Dijk?

 

Harpiste Annemarie van Dijk studeerde pedaalharp aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Mapje Sewing-Keereweer en Edward Witsenburg. Zij studeerde af in 1986.

In haar lespraktijk geeft Annemarie van Dijk geeft harples aan kinderen en volwassenen.Lessen op de pedaalharp zijn mogelijk en er zijn ook verschillende Keltische harpen aanwezig. Uitgangspunt is het plezier in muziek maken op de harp!

Naast het bespelen van de pedaalharp gaat haar belangstelling uit naar de Keltische harp. De Keltische harp biedt jong en oud, beginnende leerling en vergevorderde amateur ongekend veel mogelijkheden. De ontwikkeling daarvan is nog volop in beweging. Het aanbieden van een programma dat afgestemd is op de specifieke mogelijkheden en talenten van elke leerling is een fascinerende zoektocht die haar blijft inspireren.

In de lespraktijk van Annemarie zijn zowel individuele- als groepslessen mogelijk. Naast kinderen weten ook vele volwassenen de weg naar haar te vinden.

In 1995 werd de “Nederlandse Folk Harp Vereniging” opgericht en vanaf dat jaar tot aan 2000 is Annemarie voorzitter van de Vereniging. Samen met anderen zet zij zich in om de Keltische Harp een gezicht te geven, de vele mogelijkheden van dit instrument en de ontwikkeling ervan te stimuleren. Belangrijk middel hierbij is de publicatie van het blad “FOLK HARP, FOLKS!” een belangrijk platform om ervaringen en ontwikkelingen op het gebied van de Keltische harp uit te wisselen. (Nu heet dit magazine Harpmagazine en is dit een uitgave van de Harp Vereniging Nederland, HVN. )

Tijdens een cursus lichte muziek ontmoet zij collega Ghislaine Maclaine Pont die met name op het gebied van de lichte muziek haar weg zoekt. Samenwerking leidt tot de ontwikkeling van de cursus “Harpomania” en “The world according to Harp” waarbij materiaal wordt ontwikkeld voor het specifiek spelen van pop- en jazzmuziek op de harp.

In de loop der jaren volgt Annemarie regelmatig masterclasses en workshops bij verschillende harpisten zoals Harvi Griffin (Pop, Jazz), Maire Ni Chathasaigh (Iers), Grainne Hambly (Iers), Park Stickney (Jazz), Kathleen Loughlane (Iers), Deborah Henson Conant (Jazz), Cheyenne Brown en Rachel Hair (Schots). Ook is ze regelmatig te vinden op het Edinburgh International Harp Festival.