voor wie?

Voor kinderen is het beginnen met harpspelen vanaf acht jaar een fijne leeftijd. Op speelse wijze wordt kennisgemaakt met het notenschrift maar de meeste aandacht gaat uit naar de auditieve ontwikkeling en het plezier in het spelen: luisteren en nadoen!

Ook voor de wat meer gevorderde leerling geldt dat het plezier in het harpspelen voorop staat. Hierbij richt Annemarie zich nog meer op de belangstelling en de wensen van de individuele leerling. Speelt een leerling graag klassiek? Wil een leerling zingen en zichzelf leren begeleiden? Wil een leerling meer de richting uit van jazz of pop? Of is de ritmische Zuid-Amerikaanse muziek een spannende uitdaging? Het programma wordt daarop aangepast. In de loop der jaren krijgt ook het samenspel met elkaar meer aandacht.

Voor volwassenen is het vaak een lang gekoesterde wens om harp te leren bespelen. Niveau en tempo van ontwikkeling is niet het hoofddoel.  Het zoeken naar mogelijkheden om je spel te ontwikkelen terwijl je veel plezier hebt met je instrument is voor Annemarie een uitdaging. Volwassen leerlingen kunnen na ongeveer een jaar les meedoen aan de samenspeldagen. Annemarie zorgt ervoor dat iedere deelnemer op zijn/haar niveau mee kan spelen. Deze dagen organiseert zij om de leerlingen te laten ervaren hoe leuk het is met elkaar muziek te maken en om het onderlinge contact van mensen met passie voor harp en muziek te bevorderen.